*За бързите семейни вечери... В изолация
Няма такава организация, какво е организация, къде се купува тази така дефицитна стока... Има усилия, проби-грешки и напасване в бегли опити да нахвърляме деня и ролята си в него.
В период на масова изолация в домашни условия е малък организиращ се емоционален хаос. Наред с фазите на "страх и недоумение", "е, най-после имам време за..." и "май морето тая година ще е на терасата, за който я има", с тежка кубинка нагазва ежедневието с неговите микро и макро задачи за решаване. Вечерите и то бързите такива са едни от тях.
Елда с пилешко и зеленчуци на фурна
- елда, колкото пътно да покрие дъното на тавата
- киноа "за цвят" (може да се пропусне)
- зеленчуци по избор (тиквички, моркови, лук)
- пилешко месо
- мазнина за поръсване
- подправки
Сипвате суха елда (само елда или смес с киноа, или само ориз, или ориз и малко червена леща) да покрие плътно дъното на тавата, поръсвате с вегета. Отгоре се нарязват зеленчуци (каквито имате, в случая тиквички, лук червен, моркови), пак поръсвате с подправка и олио (мазнина по избор). Отгоре слагам пилешко нарязано на хапки (предварително съм го поръсила с лимон за да се маринова, но може и директно да се добави).
Разбърквате рехаво и сипвате вода да покрие.
Пече се на 180 градуса горен-долен реотан (160 градуса с вентилатор) докато изври водата, течността се поема от зърнените.
Бързо и без "баене" около печката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар