четвъртък, септември 22

2 Hours of Pure Pleasure - Part I

 Талантът, според мен, е нещо което се дава свише, дали ще се развие или не – времето и животът определя. Някои хора се раждат с дарбата да пеят. Казвам дарба, защото да накараш с гласа си стотици, хиляди хора да затаят дъх и да почувстват с настръхналата си кожа всеки тон – е истинска магия. Има гласове, които сякаш не идват от нашия, материалния свят, някои ги наричат космически, неземни, вълшебни.. Често са посланици на идеи, култури, традиции…

Има един глас, който наричат "Гласа на мира" – този на Ноа. 

Ноа, сн. View Sofia

Онзи ден (бел.авт. 20 септември 2011 г.) в Зала 1 на НДК аз и още десетки хора бяхме запленени от две невероятни певици – израелката Ноа и палестинката с български произход Мира Ауад.

Мира, сн. Mira Awad.com

Невероятни изпълнителки, на моменти ми беше трудно да повярвам, че наистина  съм част от този професионален, вълнуващ и различен спектакъл. Дълго след концерта си мислех – ето какво правят истинският талант и премереният професионално подбран акомпанимент. Също както в готвенето – добре дозираните, недоминиращи подправки открояват истинският, чист вкус

Ноа и Мира пяха на арабски, български, английски и иврит. Прекрасно подбраният сетлист от балади, традиционни за арабската и еврейската култури мелодии и ритми, изключителни акапелни изпълнения.

Първа излезе темпераментната Мира в огнено червена рокля. Трогателно, мило и на чист български благодари на семейството си и публиката за подкрепата.

Мира, сн.INews

В началото на изпълнението си Ноа покани публиката да се приближи към сцената, за да бъде преживяването ни по-интимно. С огромна радост насядахме на земята в оркестрината, ръкопляскахме, повтаряхме думите на босоногата певицата, облечена в романтична бяла рокля.



Ноа и Гил Дор, сн.INews

Честно, усмивката и замечтаното хипнотизирано изражение не слизаше от лицето ми. Ноа сменяше микрофона с конгите, а когато превърна тялото си в ударен инструмент (пееше, акомпанирайки си с пляскане по деколтето между шията и гърдите) – всички ахнахме, та гласът й не трепна! Така изпълни стара йеменска песен, която знае от дете. Пееки благодари на организаторите и персонала, ангажиран с провеждането на концерта.

Мира и Ноа пяха в дует някои от най-известните си песни, а първят бис - култовата песен на Beatles с рефрен - "We can work it out" ни накара да танцуваме и пеем заедно с изпълнителките.
























Ноа и Мира, сн.INews

Не усетих как минаха два часа... Два часа неподправено удоволствие!



Няма коментари:

Публикуване на коментар