петък, август 17

Лесна,бърза, лека бисквитена торта и фото хроника на една чудесна почивка

Кратък лексикон:
  • Времето – чудесно 
Сн. DD Кр.
  • Въздухът – чист
  • Небето – ярко, безоблачно, а ако и да е имало облаци са били като захарен памук


  • Звездите – огромни, ярки, падащи, великолепен Млечния път
  • Водата – топла, с много рибки, рапани, мидички 
  • Най-спокойното място – на шезлонга на вилата

  • Най-физически изискващото място – по средата на язовира в лодка-кану борейки с гребло насрещния вятър, болката и вълните (да, в язовир при силен вятър си е като в открито море.. хахаха)
  • Най-екстремното място – дъното на морето. Водолазният спорт е на път се превърне в едно много лично, екстремно, зареждащо, уникално като изживяване и изключително скъпо (в буквален и преносен смисъл) хоби
  • Най-горещото място – пясъкът в 14ч

  • Най-далечното място – басейнът (като те покори мързелът, дори басейнът в двора ти се струва прекалено далеч)
 
  • Най-номадското ходене на плаж – съчетано с разходка от Несебър до Свети Влас по плажната ивица
  • Най-неочаквано удобното място за спане – палатката

  • Най-забавното разстояние от най-близкия бар респ. ресторант, респ. тоалетна – 20 мин гребане в едната посока

  • Най-особено-странната подготовка – преди гмуркане маската се наплюнчва отвътре (цитирам инструктора: „Плюйте вие, че да не дойда да плюя аз”)
  • Най-поучителното място – Килийното училище в с. Гумощник

 
  • Най-магнетичното място – плажът при изгрев Август Морнинг

  • Най-вдъхновеният подарък – подарих на баба си вълните… на плажа, при оранжево пълнолуние, на лунната пътека, отразяваща се във водата
  • Най-вкусното ястие – зеленчуците от градината

  • Най-сполучливият десерт – най-различни вариации на лека и ефирна бисквитена торта

Лека и лесна бисквитена торта
Продукти:
  • 1-2 пакета бисквити
  • 1 кофичка изцедено кисело мляко
  • 1 малка кофичка заквасена сметана
  • 1 опаковка Филаделфия
  • мед, кафява захар – на вкус и по желание
  • орехи
  • домашно сладко
  • къпини, кокосови стърготини - по желание
 Нареждаме бисквитите в тавичка, отгоре поръсваме с орехи.

Разбиваме млякото, сметаната, Филаделфията на крем, по желание добавяме 2-3 с.л. кафява захар или 2 с.л. мед. Изсипваме крема върху бисквитите, заглаждаме, заливаме със сладко по избор. 
 Аранжираме с кокосови стърготини, орехи и плодове по желание.
Тортата стяга бързо за няколко часа, но по традиция бисквитените торти изискват 1 нощ престой в хладилника.

4 коментара:

  1. Ани, фантастична бисквитена торта. Записвам си рецептата и при първа възможност ще го приготвя. Изглежда много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, много ще се радвам, ако ви допадне. Много е лесна, лекичка и държи форма :) Не че и без търговски вид бисквитените торти не се изаждат :)

    ОтговорИзтриване
  3. Кукани,да тортата БЕШЕ вкусна!Имай в предвид че колкото повече вкусни торти правиш,толова повече ще готвиш на рождения ми ден!!!!!!:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи, ще гледаме да го организираме по-отрано :) :*

      Изтриване