Рецептата от кулинарния блог на Йоана ми хареса от пръв поглед, но ми се стори, че приготвянето на пюрето е трудоемко.
Но всяка минута си заслужава страхотния вкус. Пюрето прави кесчетата сочни, без да стават глетави.
Продукти за мъфините:
- 80 гр. меко масло
- 150 гр. кафява захар
- 2 яйца
- 1 ч. лъж. ванилова есенция
- 170 гр. брашно
- 2 ч. лъж. бакпулвер
- 1/4 ч. лъж. сода бикарбонат
- 100 мл. прясно мляко
- 300 гр. ябълково пюре
- 50 гр. овесени ядки
- орехи за поръсване
Фурната се нагрява на 180°C.
Подготвят се 24 форми за мъфини (в моя случай използвах и хартиени и силикономи формички).
Подготвят се 24 форми за мъфини (в моя случай използвах и хартиени и силикономи формички).
Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцата едно по едно, заедно с ванилията. Сместа се разбърква добре.
Смесват се брашното, бакпулвера и содата. Добавят се към яйчната смес по малко, като се редуват с прясното мляко (брашно, мляко, брашно).
Накрая в сместа се изсипва ябълковото пюре, добавят се овесените ядки. Омесва се добре.
Със сместа се запълват 2/3 от формичките. Отгоре се поръсва с орехи. Пекат се 20-25 минути. Проверяват се с дървена клечка за готовност, забодена в центъра на мъфина, трябва да излезе суха.
И тези мъфини се изяждат светкавично. Ябълките май все пак отварят апетита :)
Ани,вкусни и много красиви са тези мъфини!
ОтговорИзтриванеИ аз гледах тези формички в кауфланд!Приличат на бонбони:)
Благодаря:) Наистина са много сполучливи! А формичките са сладурски, моите са от немската верига магазини. Инвестицията определено си заслужава - нищо не залепва, мият се лесно, а и са с весели цветове!
ОтговорИзтриване