сряда, септември 21

Аромат на Печени домати и гора

Харесвам сушените домати, тяхната сладост и печено-карамелен аромат, но подготовката на сушени домати изискват време (не, че не правя изобщо, но доста рядко). В нас доматите определено са на почит. Обмислях една есенна рецепта и реших, че сушените домати като вкус идеално й пасват, но пък са „по-сухи”, отколкото бих искала. Съвсем наскоро, обаче попаднах на рецепта в прекрасния блог Вкусно с Йоли (неведнъж съм приготвяла рецепти от там и винаги с успех). Точно каквото ми трябваше – печен аромат, карамелена коричка и премерена сочност.

Добавянето на розмарин обогати феерията от вкусове и лек иглолистен нюанс.
Продукти
  • разполовени дребни градински домати, почистени от семките
  • розмарин
  • сол
  • зехтин
  • кафява захар за поръсване
Загряваме фурната на 200 С (180 С с вентилатор).
Разполовените домати нареждаме в тавичка застлана с фолио. Поръсваме с подправките, захарта (доматите, които имах бяха домашни градински, толкова сладки, че захарта, която добавих беше съвсееем малко) и зехтина.
Печем до получаване на загар.




Подходящи са за салати, предястия, ордьоври, вкусни са и като добавка към ястия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар